The design of the mall creates a balance between light and dark

The best architecture blurs the lines between exterior and interior space, marrying elements of nature at every interior turn. The developers of 10 Design kept this concept at the forefront while completing Jinwan Mall, a new lakefront shopping mall in Zhuhai.

Read on below

Our featured videos

The 117,000 square meter Jinwan Mall covers all the bases of a modern shopping mall with vivid visual appeal and function. It is nestled on the edge of Jinsha Lake in Zhuhai, China, giving visitors a chance to connect with the surroundings.

Related: The Library of Canada Reflects Elements of Parks and Malls

An indoor pavilion with blue lights above and stairs where people walk around

Jinwan Mall is the second completed 10 Design project on Jinwan Aviation Town in Huafa, with the newly constructed industrial service center and the soon-to-be completed international business center.

An aerial view of the mall all lit up

The mall’s massive undertaking was made through a partnership between Ted Givens and Scott Findley. They designed it with project partner Miriam Auyeung (COO), project manager Sonja Stoffels and the entire architectural team made up of Peby Pratama, Joyce Lo, Vincent Fung, Yan Liu, Lufei Li, Wang Yang, Ruizhao Zhang and Echo Zhong.

A glimpse of the map surrounded by skyscrapers behind and a river in front

The basis of the design comes from nature and is reflected in the integration of a traditional courtyard garden into the contemporary space. In addition to the plant and lake views, the campus includes the main shopping center, shopping street, and waterfront pavilions consisting of F & B’s and commercial spaces with large outdoor spaces. A glass backbone connects the shopping street and the mall, providing weather protection while moving between spaces.

Illuminated stacked silver building inside

The striking facade represents classical Chinese stacked stone wall architecture and highlights unique and modern features such as the diamond shapes inspired by the 4th dimensional hypercube. In combination, the design creates a balance between dark and light, as well as massive areas with perforated panels and glass to provide natural light.

A wooden structure that has a hole in the middle in a pavilion

“Our design for Jinwan Mall transforms the ordinary mall into an outdoor retail experience that is closely related to nature, creating a new paradigm in how people perceive retail spaces and bringing a new destination at Jinwan District in Zhuhai, ”said design partner Ted Givens.

Several floors of a silver apartment building

The designers of Jinwan Mall protected themselves from road noise with a solid wall to dampen noise from the street side. On the other hand, the waterfront side of the shopping center has endless rows of windows and accesses to the pedestrian zone rich in zones for pop-up shops and shows. The views towards the mall feature leafy terraces and lakeside gardens that transition visitors into the space.

A shopping center structure on the corner of a busy street

“The development of the Jinwan Mall was designed to maximize the nature and outdoor lifestyle of Zhuhai while linking it to the hypermodern concepts of discovery and exploration,” said project partner Miriam Auyeung (COO) . “This new commercial destination will provide the city with an inviting and accessible public landmark. “

+ 10 models

Images via 10 Design


Source link

Peggy P. Gilmore